Wordt uw balkon wel goed onderhouden?

Een actieve VvE gebruikt de contributie van bewoners om het wooncomplex te onderhouden. Onder andere uw balkon, kozijnen en leuningen blijven zo in topconditie. Op deze manier zorgen jullie gezamenlijk voor een aangename leefomgeving.

Dit klinkt als een vlekkeloos systeem. Toch zien veel appartementencomplexen er ver van vlekkeloos uit. Hoe komt dit? De VvE en de bewoners moeten samen zorgen voor het appartementencomplex. Lees verder wat u kunt betekenen.

Bent u niet alleen bewoner, maar ook bestuurder bij uw VvE? Onderaan deze pagina vindt u het contactformulier! Wij helpen u met het inspecteren van de conservering, het opstellen van een MJOP én met de uitvoering hiervan.

Wij zijn benieuwd!

Hoe bent u met ons in contact gekomen?*


Slaapt uw VvE?

Bij veel wooncomplexen is de VvE inactief. Dit noemen we een 'slapende VvE'. Meer dan een kwart van alle Nederlandse VvE's vallen in deze categorie, dat zijn er zo'n 40.000! Ga dus eens met uw VvE en medebewoners in gesprek.

De risico's van een slapende VvE

      Geen geld voor onderhoud, want het onderhoudsplan ontbreekt
      Torenhoge renovatiekosten, door gebrek aan periodiek onderhoud
      Waarde van woningen vermindert
      Niemand neemt verantwoordelijkheid voor onderhoudskosten
      Uw leefomgeving takelt af

Kenmerken van een actieve VvE

      Uw wooncomplex verkeert in een goede staat
      Uw wooncomplex is een veilige omgeving
      U krijgt jaarlijks een uitnodiging voor de VvE vergadering
      U heeft geen opstalverzekering nodig, de VvE sluit deze af
      De VvE is ingeschreven bij de KVK. (Check het handelsregister!)
     

 

Wist u dat: kleine VvE's meer kans hebben om slapend te worden? 

Help uw VvE en vermijd hoge renovatiekosten

Merkt u dat het appartementencomplex achteruit gaat? Bespreek dit met de VvE. Het bestuur heeft baat bij input van alle bewoners. Zo zorgt u ervoor dat periodiek onderhoud op tijd wordt uitgevoerd. Het onderhoud van verflagen op metaal is een voorbeeld van wat vaak niet goed wordt onderhouden. Punten om op te letten: verkleuring, aanslag en krasjes op uw balkon. Dit zijn de eerste tekenen van gebrekkig onderhoud. Uiteindelijk leidt dit tot roest en de verzwakking van het balkon, met hoge renovatiekosten als gevolg!

Bent u bewoner van een nieuw gebouw? Dan ziet de verflaag er vast nog prachtig uit! Toch is het juist voor u extra belangrijk om de onderhoudsvoorschriften nauwkeurig te volgen. Als u de coating niet goed onderhoudt kan namelijk de garantie komen te vervallen! Attendeer uw VvE op de noodzaak hiervan!  Zo helpt u de VvE het complex in perfecte staat te houden, en besparen alle bewoners kosten! 

Alle bewoners zijn de uiteindelijk de dupe van slecht onderhoudt. Het leidt tot:

  • Minder woongenot!
  • Verlaagde huizenwaarde!
  • In de toekomst hogere kosten voor de VvE door slecht onderhoud, dit betekent dat de VvE bijdrage verhoogd kan worden!

Metaalbescherming is essentieel in het onderhoudsplan. Lees hieronder waarom. 
 

Wat u moet weten over het onderhoud van uw balkon

Uw balkonhek, leuningen en kozijnen zijn gemaakt van metaal. Hier overheen zit een beschermlaag (verf of poedercoating). Deze coating is onmisbaar. Het metaal wordt erdoor beschermd. Onbeschermd metaal gaat namelijk oxideren (roesten). Het metaal wordt dan aangetast en aangetast metaal is niet meer te herstellen! Uw balkon wordt onveilig omdat het metaal zijn sterkte verliest. U kunt dan niet meer met een gerust hart tegen uw balkonhek aanleunen of zelfs op uw balkon zitten...

Hoe voorkomt u dit? De coating beschermt het metaal. Verzorg de coating dus goed! Dit betekent dat de coating periodiek schoongemaakt moet worden (een aantal keren per jaar). Zwakke plekken in de coating moeten direct hersteld worden om aantasting van het metaal te voorkomen. Een bedrijf met kennis van metaalcoatings snapt als enige wat de juiste behandeling is. Metaal heeft een compleet andere verzorging nodig dan hout.

Door goed onderhoud blijft uw balkonhekwerk gezond en kan u optimaal van uw balkon blijven genieten. Een goed idee, zeker met de zomer op komst!
 

Wist u dat: metaalconservering een belangrijk thema is in de verduurzaming van de maatschappij? Door het goed conserveren van metaal blijft het aanzienlijk langer sterk!

Heeft de metaalconservering van mijn wooncomplex aandacht nodig?
Doe de checklist!
 Begint de conservering (verflaag) te verkleuren of bevat deze krassen?; 
 Is de coating niet schoon? (mos, groene aanslag, modder);
 Vormen er zich roestplekken (witte en doffe waas of kleine bruine schilfers) op het metaal?;
 Is er al langer dan 6 maanden geen expert langsgekomen om de conservering te inspecteren?

Kunt u één of meerdere vragen met 'ja' beantwoorden? Dan heeft uw balkon meer aandacht nodig!

Metaalonderhoud is altijd nodig, maar op sommige locaties vergt het wat extra aandacht. Steden en kustplaatsen zijn gebieden waar metaal sneller corrodeert dan normaal. De lucht is hier extra aangetast door een hoger zuur- of zoutgehalte. De conservering gaat hierdoor minder lang mee. Vooral in steden, waar steeds hoger en dichter op elkaar wordt gebouwd, is de aantasting heviger dan vroeger. De concentratie aantastende stoffen is hier hoger. 

Balkons, leuningen en eigenlijk alle metaalproducten kennen bepaalde zwakke plekken. Op plekken waar vuil niet wegspoelt en plaatsen waar water langer blijft staan. Ook is de coating zwakker bij niet afgeronde kanten (scherpe hoeken) van het object.

NESTcoat is expert in het herstellen en onderhouden van metaalconserveringen. Jaarlijks herstellen we een enorme verscheidenheid aan metaaloppervlakken. 

 

De gezondheidsinspectie door NESTcoat 

Ons doel is het langdurig behouden en verfraaien van metaal. Hierbij is één ding cruciaal: de conservering. Dit is vaak een natlak of poedercoatlaag. NESTcoat is gespecialiseerd in het optisch en functioneel herstellen van deze lagen. Na een bezoekje van NESTcoat is het metaal weer optimaal beschermd én straalt het weer. Wij maken aftakelend metaal weer vitaal. 

Met dit doel stellen wij samen met de VvE graag een onderhoudsplan op. Op basis van verschillende factoren beslissen we wat een juist onderhoudsprogramma voor de conservering is. We voeren een vrijblijvend check uit en helpen VvE's ook bij de uitvoering van het opgestelde onderhoudsplan. Door samen te werken blijft het metaal beschermd!

 

Uw balkon in topconditie

 Uw metaal blijvend sterk

 Herstel de kleur van uw balkonhek

 Uw metaal ziet er weer oogverblindend uit

 U draagt bij aan een duurzame maatschappij

 

Naast balkons hebben we veel expertise met:

Raamkozijnen en deurportieken
Buitengevel
Hekwerken
Trappen
Leuningen
Liften

 


 

Wij helpen graag

Wilt u een afspraak maken?
Laat ons weten wanneer we vrijblijvend contact met u kunnen opnemen voor een controle van uw conservering, het opstellen van een onderhoudsplan, of het wegwerken van beschadigingen.

Contactformulier

 

Meer weten?
Bekijk onze online brochure over metaalconserveringen!

Hou onze Facebook-pagina goed in de gaten en maak kans op een dinercheque t.w.v. €100!